LKML Archive on lore.kernel.org
help / color / mirror / Atom feed
From: "Kok, Auke" <auke-jan.h.kok@intel.com>
To: Prakash Punnoor <prakash@punnoor.de>
Cc: Krzysztof Halasa <khc@pm.waw.pl>,
	linux-kernel@vger.kernel.org, netdev@vger.kernel.org
Subject: Re: E1000 (PCI-E) doesn't work on nforce430, MSI issue.
Date: Tue, 12 Feb 2008 14:24:21 -0800	[thread overview]
Message-ID: <47B21C95.4050705@intel.com> (raw)
In-Reply-To: <200802122234.47164.prakash@punnoor.de>

Prakash Punnoor wrote:
> On the day of Tuesday 12 February 2008 Krzysztof Halasa hast written:
>> Hi,
>>
>> Is it a known problem?
>> Linux 2.6.24.2, ASUS M2NPV-MX mobo, nforce 430 based, two PCI-E x1
>> E1000 cards, 32-bit kernel, default e1000 driver (PCI IDs disabled in
>> e1000e).

your card will work with e1000e from 2.6.25 onwards.

>> Don't work by default. "pci=nomsi" fixes the problem.

actually does not fix anything - it just works around it by falling back to legacy
interrupts.

> Probably the patch to enable msi bit on the host bridge(?) is still missing in 
> mainline. I needed that patch to make msi work on my MCP51 system.

and there have been many more reports. unfortunately e1000 cards are one of the
few things that actually uses MSI. It works great except for a few problematic
motherboards, and the ones mentioned in this thread fall amongst them.

Auke

  reply	other threads:[~2008-02-12 22:25 UTC|newest]

Thread overview: 4+ messages / expand[flat|nested]  mbox.gz  Atom feed  top
2008-02-12 21:25 Krzysztof Halasa
2008-02-12 21:34 ` Prakash Punnoor
2008-02-12 22:24   ` Kok, Auke [this message]
2008-02-13  0:05     ` Krzysztof Halasa

Reply instructions:

You may reply publicly to this message via plain-text email
using any one of the following methods:

* Save the following mbox file, import it into your mail client,
  and reply-to-all from there: mbox

  Avoid top-posting and favor interleaved quoting:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Posting_style#Interleaved_style

* Reply using the --to, --cc, and --in-reply-to
  switches of git-send-email(1):

  git send-email \
    --in-reply-to=47B21C95.4050705@intel.com \
    --to=auke-jan.h.kok@intel.com \
    --cc=khc@pm.waw.pl \
    --cc=linux-kernel@vger.kernel.org \
    --cc=netdev@vger.kernel.org \
    --cc=prakash@punnoor.de \
    --subject='Re: E1000 (PCI-E) doesn'\''t work on nforce430, MSI issue.' \
    /path/to/YOUR_REPLY

  https://kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-send-email.html

* If your mail client supports setting the In-Reply-To header
  via mailto: links, try the mailto: link

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for NNTP newsgroup(s).